• خطاهای   شناختی

    خطاهای شناختی

  • علامت افسردگی در کودک

    علامت افسردگی در کودک

  • تاثیر آموزش سبک زندگی بر افسردگی

    تاثیر آموزش سبک زندگی بر افسردگی

  • سبک دلبستگی و مکانیسمهای دفاعی در اختلال شخصیت مرزی

    سبک دلبستگی و مکانیسمهای دفاعی در اختلال شخصیت مرزی

  • اضطراب و ترس

    اضطراب و ترس

  • ناخن جویدن

    ناخن جویدن

  • پیشبینی طلاق عاطفی

    پیشبینی طلاق عاطفی

  • راه حلهای مهار کودکان بیش فعال (بخش چهارم)

    راه حلهای مهار کودکان بیش فعال (بخش چهارم)

  • راه حلهای مهار کودکان بیش فعال (بخش سوم)

    راه حلهای مهار کودکان بیش فعال (بخش سوم)

  • راه حلهای مهار کودکان بیش فعال (بخش دوم)

    راه حلهای مهار کودکان بیش فعال (بخش دوم)

در شرایط سخت عزیزانمان را بخندانیم و بخندیم

 

بسیاری از مردم جهان، موفقیت را در شادی و شادی خودشان را در گرو شاد کردن عزیزانشان می‌دانند؛ پس یکی از راه‌های موفقیت، شادی است و شاد کردن دیگران، شاه کلید شادی ماست.

 

اوج این قدرت، زمانی است که در اوج غم و اندوه بتوانیم بخندیم و بخندانیم. اما راه‌های آن عبارتند از:

1- خوبی؟

پرسیدن اینکه عزیزانمان خوب هستند یا نه، به یک عادت شیرین روزانه بدل شده که با تمام تکراری بودنش، امید بخش و شادی آفرین است، چون به خودمان می‌گوییم که هنوز هستند کسانی که اوضاع و احوالشان برای ما مهم است و به دیگری پیغام می‌دهیم که او هنوز نزد سایرین ارزشمند است.


2- لطیفه هرچند بی مزه

کمی به خودتان سختی بدهید و به این جوک‌های پیامكی تکیه نکنید. هر از چند گاهی، یک لطیفه را یاد بگیرید و در ذهنتان بسپارید كه خیلی جاها به کار می‌آید. هر چند اگر بی‌مزه‌ هم باشد، اگر خوب تعریف کنید، برای چند لحظه، لبخند می‌آفریند.


3- همدلی را بیاموزید

شاید ما نتوانیم با همه عزیزانمان هم‌درد باشیم و دلیل ناراحتی و میزان غمشان را درک کنیم، اما می‌توانیم با آن‌ها همدلی کنیم و به بهای نشستن حتی 10 دقیقه کنارشان، به آن‌ها شادی بدهیم. گاهی در آغوش گرفتن عزیزانمان، به اندازه هزاران میلیارد تومان می‌ارزد، اگر با مهری واقعی باشد.


توضیحات بیشتر / دانلود

شادی در زندگی

پست شماره 551
شادی در زندگی

 

 می خواهید شادتر باشید؟ دوست دارید زندگی آرام تر و بهتری را تجربه کنید؟ می خواهید شادی درزندگی داشته باشید؟ اگر چنین هدفی دارید و می خواهید اوضاع زندگی تان را به کلی تغییر دهید، باید بعضی عادت های غلط را برای همیشه ترک کنید و آنها را کنار بگذارید. معمولا همه به این بخش قضیه بیشتر توجه می کنند و با حذف کارهای غلط می خواهند به شادی برسند. در حالی که کارهایی هم هست که برای شادتر بودن، هیچ وقت و در هیچ شرایطی نباید از برنامه زندگی ما حذف شود. 
اگر می پرسید کدام کارها را نباید هیچ وقت کنار گذاشت، نگاهی به این موارد بیندازید...

 

توضیحات بیشتر / دانلود
کودکان طلاق و بی سرپرست سیستم ایمنی ضعیف تری دارند

 

پژوهشگران معتقدند طلاق و یا مرگ یکی از نزدیکان سیستم ایمنی بدن بچه‌ها را آنقدر ضعیف می‌کند که حتی یک بیماری و یا سرماخوردگی کوچک می‌تواند جان آن‌ها را به خطر بیاندازد.

بررسی‌ها نشان می‌دهند، اضطراب شدیدی که به خاطر این جدایی به کودک وارد می‌شود ،ترشح هورمون کورتیزول را به شکل قابل توجهی در بدن او افزایش می‌دهد و توان بدن او را برای مقابله با بیماری‌ها پایین می‌آورد.
خانم‌ها و آقایان قبل از جدایی از یکدیگر باید به فکر سلامتی فرزندانشان باشند و برای حفظ سلامتی فرزندانشان بیشتر روی تصمیم خود و هدف‌های آینده‌شان فکر و تجدیدنظر کنند.

خانواده سالم از منظر آیات و روایات
  • تاریخ ارسال : چهارشنبه 23 بهمن 1392
  • موضوعات : خانواده ,
  • بازدید : 331 مشاهده

 

مسلماً تاثیر گذاری والدین در تربیت فرزندان قابل انکار نیست. پدر و مادر اولین معلم کودک هستند. هر فرزندی با سرشتی پاک به دنیا می آید ، و این والدین هستند که تاثیر گذاری بسیار بالایی دارند و می توانند آن فرد را به سمت صلاح و خیر هدایت کنند و یا موجب گمراهی و معضلات آینده او شوند.

ویژگی های والدین سالم از دیدگاه آیات و روایات چیست؟ و پدر یا مادر سالم چه ویژگی هایی می توانند داشته باشند؟

طبیعتا بعد از ازدواج قرار است دختران و پسران نقش پدری و مادری را بر عهده بگیرند و وظیفه بسیار مهم و عظیم انسان سازی و تربیت انسانی را انجام دهند و ناچاراً با کودک خود ارتباط برقرار کنند.بنابراین ابتدا باید چه کاری انجام دهند و چه صفاتی در خود ایجاد کنند تا بتوانند آن ارتباط سالم را برقرار کنند؟ زمانی که خودمان از بعضی جهات ضعف داریم ، آیا می توانیم بدون رفع آن مشکلات با فرزندان خود ارتباط برقرار کنیم؟

تا ما نتوانیم ظرفیت های لازم را در خود ایجاد کنیم ، نمی توانیم با فرزندان خود رابطه خوبی برقرار کنیم. مثلاً آیا والدینی که خود خشن و عصبی هستند، می توانند مهربانی را به فرزندان خود یاد بدهند و با آن ها ارتباط خوبی بر قرار کنند؟

پس باید ابتدا پدر و مادر روی خود کار کنند ، خود را اصلاح کنند و صفات منفی را از خود دور کنند تا بتوانند با کودک خود ارتباط خوبی برقرار کنند...

 

توضیحات بیشتر / دانلود
  • تاریخ ارسال : جمعه 11 بهمن 1392
  • موضوعات : خانواده ,
  • بازدید : 271 مشاهده

هوش هیجانی فرزندتان را تقویت کنید  کودکان را تحسین کرده و آنها را مورد تعریف و تمجید قرار دهید.

اغلب از والدین شنیده می‌شود: «می‌خواهم بدانم هوش هیجانی چیست و چگونه آن را در فرزندم تقویت کنم. گاهی احساس می‌کنم وقتی فرزندم بین همکلاسی‌هایش قرارمی‌گیرد از آنها ضعیف‌تر است یا نسبت به آنها حساس‌تر است و روابط ضعیف‌تری دارد.»

یا گفته می شود: «چگونه به او کمک کنم.»

هوش هیجانی به معنای شناخت و کنترل عواطف و هیجان های خود است.


دانش آموزی که شاگرد اول است احتمال دارد بهره هوشی بالاتری داشته باشد، اما این به آن معنا نیست که هوش هیجانی او نیز بالا باشد. افرادی که هوش هیجانی بالایی دارند در روابط بین فردی خود موفق تر عمل می کنند. گام اول برای این که هوش هیجانی را در فرزندانمان و حتی خودمان ارتقا دهیم شناخت هیجانات مختلفی از قبیل خشم، غم، ترس، شادمانی، شرم و... است، سپس باید برای ابراز آنها راه های منطقی پیدا کنیم. از خود بپرسید الان دقیقا چه احساسی دارم؟ آیا رنجیده ام، آیا حسودی ام شده؟ آیا عصبانی ام؟ زمانی که احساس خود را شناسایی کنیم و راهی مناسب برای ابراز آن بیابیم در نهایت به کنترل و ابراز هیجان می رسیم.

توضیحات بیشتر / دانلود
مغز کودکان از دعواهای خانوادگی آسیب میبیند!

اطفالی که مداوم در خانواده یا بیرون از محیط خانواده، خشونت و پرخاشگری می‌بینند، تغییرات در واکنش‌پذیری قسمت‌های مختلف مغز آن‌ها مشابه عکس‌العمل‌هایی است که در مغز سربازان برگشته از جنگ به وجود می‌آید.

بر اساس تحقیقات تازه، همان‌گونه که جنگ روی سربازان اثرگذار است، خشونت و پرخاشگری‌های خانوادگی مغز اطفال را تحت تاثیر قرار می‌دهد. تنش و استرس مداوم در زندگی اطفال سیستم‌های پاسخ‌گر به فشارهای روحی یا استرس را مختل می‌کند و بخصوص دو بخش حساس مغز یعنی «آمیگدالا» و «اینسولا» را تغییر می‌دهد.

بدن و مغز انسان به گونه‌ای عمل می‌کنند که به خاطر سلامتی فرد همیشه برای شناسایی و واکنش به خطرات موجود آماده‌اند و این توانایی بسیار مهمی به شمار می‌رود، چون ما را در شرایط سخت و نامطلوب حفظ می‌کند. با این حال در نتیجۀ فشارهای روحی مداوم و همیشگی تغییراتی در مغز رخ می‌دهد که سیستم‌های هشداردهنده بیش از حد حساس می‌شوند.

وقتی کودک یا نوجوانی در موقعیت‌های زیر فشارهای روحی مانند خشونت‌ها و پرخاشگری‌ها وجنگ وجدال‌های خانوادگی دوام‌دار قرار می‌گیرد، عکس‌العمل‌های مغز از حالت عادی خارج می‌شوند.

اطفالی که مداوم در خانواده یا بیرون از محیط خانواده، خشونت و پرخاشگری می‌بینند، تغییرات در واکنش‌پذیری قسمت‌های مختلف مغز آن‌ها مشابه عکس‌العمل‌هایی است که در مغز سربازان برگشته از جنگ به وجود می‌آید. حتی اگر این فرزندان نشانه‌های بیرونی مانند افسردگی یا نگرانی را نداشته باشند، فعالیت مغزشان به گونه‌ای است که هر لحظه امکان واکنش بیش از حد به خطرات احتمالی از سوی آن‌ها وجود دارد.

هر چه اطفال در زندگیِ شان خشونت بیشتری تجربه کنند، عکس‌العمل‌های شدید عصبی در مواجهه به موقعیت‌های استرس‌زا داشته و بیش‌تر مستعد به مبتلا شدن به بیماری‌های روانی می‌باشند.

منبع :روان آنلاین

شخصیت و بازی کودکان

پست شماره 341

روانشناسی بازیاگر به بازی بچه ها دقت کرده باشید، می بینید که همه دختر بچه ها شخصیتی که در بزرگسالی بعنوان مادر بعهده خواهند گرفت، بازی میکنند و پسر بچه ها نیز نقش شخصیتی پدررا ایفا می کنند و این نشان میدهد که بچه ها از وظایفی که در آینده به عهده خواهند گرفت، آشنا هستند .

دختر بچه‌ای که در بازی‌هایش کفش پاشنه بلند مادر را می‌پوشد یا پسر بچه‌ای که با گرفتن کیف پدر اصرار دارد نقش پدر را بازی کند هر دو تلاش می‌کنند به روش خودشان ویژگی‌های شخصیتی مادر و پدر را درونی کنند. در حقیقت بازی‌هایی از این دست‌‌ همان مامان‌بازی و خاله‌بازی‌های خودمان هستند که به اعتقاد حیدر حسینی، کار‌شناس ارشد روان‌شناسی بالینی نه تنها نگران کننده نیستند بلکه بچه‌ها را برای پذیرفتن نقش‌های‌شان در زندگی آماده می‌کنند.

این یک تمرین است!
بازی‌هایی مثل مامان‌بازی، خاله بازی و… در گروه بازی‌های تقلیدی و نمایشی قرار می‌گیرند. بازی‌هایی که گرایش کودکان به آن‌ها برخلاف تصور خیلی از پدر و مادر‌ها نه تنها ایردای ندارد بلکه نقشی مهم و کاربردی در تکوین ساختار شخصیت کودکان نیز بازی می‌کند. دختر بچه‌ای که کفش پاشنه بلند مادر را می‌پوشد، سراغ لوازم آرایش او می‌رود یا پسر بچه‌ای که سراغ ابزار کار پدر می‌رود، تلاش می‌کند ویژگی‌های شخصیتی پدر و مادر را به روش خودش درونی کند. دختربچه‌ای که در بازی‌هایش رفتار مادر را تقلید می‌کند در حقیقت به تمرین نقش جنسیتی خودش با استفاده از نمادهای مادرانه مشغول است و این دقیقا‌‌ همان اتفاقی است که در مورد پسربچه‌ای که در بازی‌هایش پدر را تکرار می‌کند، رخ می‌دهد.

توضیحات بیشتر / دانلود
سندروم افلوئنزا چیست ؟

 

در حادثه ای که او رقم زد، چهار نفر جان خود را از دست دادند. حالا کارشناسان می گویند این نوجوان که کاچ نام دارد، بی تقصیر است و مقصران اصلی پدر و مادر پولدارش هستند که همیشه به خواسته او عمل کرده و هیچ محدودیتی برای او ایجاد نکرده اند.
قاضی جین بوید که رسیدگی به این پرونده را به عهده دارد، کاچ را پس از محاکمه به صورت مشروط عفو و دوره آموزشی ده ساله برای او تعیین کرده است. به این معنی که اگر کاچ در این ده سال خطایی مرتکب شود، زندانی خواهد شد.
در این مدت او آموزش هایی خواهد دید تا به فردی مسئول و توانمند تبدیل شود.
اریک بویلز، شخصی که همسر و دخترش را در این تصادف رانندگی از دست داده است، می گوید: به نظر می رسد این اتفاق مرگبار، عواقبی برای مسبب آن نداشته است، اما نخستین پیام دستگاه قضایی باید این باشد که پول و امتیاز قادر نیست عدالت را بخرد.
در روز حادثه هالی و دخترش (اعضای خانواده بویلز) در حال کمک به یکی از دوستانشان بودند که لاستیک خودرویش پنچر شده بود. یک جوان دیگر هم برای کمک توقف کرد. زمانی که کاچ به آنها نزدیک شد، کنترل خودرویش را از دست داد و بشدت با آنها برخورد کرد و هر چهار نفر (راننده خودروی پنچر شده ،مادر و دختر و جوانی که قصد کمک داشت) در دم جان خود را از دست دادند. دو نفر دیگری که در خودروی کاچ بودند نیز بشدت زخمی شدند.
کاچ و چند نفر از دوستانش صبح روز حادثه از یک فروشگاه محلی نوشیدنی های الکلی سرقت و مصرف کردند. پلیس سه ساعت بعد از تصادف میزان الکل خون کاچ را اندازه گیری و آن را سه برابر بالاتر از حد مجاز برای رانندگی اعلام کرد. ضمن این که با توجه به نوجوان بودن او، مصرف الکل برایش غیرقانونی محسوب می شود.

بقیه در ادامه مطلب ...

توضیحات بیشتر / دانلود
رابطه مادر و نوزاد و تاثیر آن بر رشد نوزاد

 

شیر مادر بهترین غذا و یک تغذیه بی نظیر برای شیر‌خواران است که بهترین الگوی رشد و تکامل را برای کودکان فراهم می‌کند و آنها را در برابر بسیاری از بیماری‌ها مصون می‌دارد.

دکتر علیرضا مرندی، فوق تخصص نوزادان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: اهمیت و نقش شروع تغذیه با شیر مادر طی ساعت اول تولد در مطالعات متعددی در جهان به اثبات رسیده است و آن را به عنوان یک شاخص کلیدی "سلامت در بهداشت" پیشگیری مطرح کرده‌اند.
وی ادامه داد: بر این اساس برآورده کرده‌اند که شروع تغذیه با شیر مادر در ظرف یک ساعت اول تولد می‌تواند مرگ دوره نوزادی را تا 22 درصد کاهش دهد تماس پوست با پوست مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد یک فاکتور مهم برای شروع موفق شیر دهی است.
این متخصص تصریح کرد: این ارتباط عاطفی در گرم نگه داشتن نوزاد، تنظیم و تثبیت ضربان قلب و تنفس او و برقراری پیوند عاطفی بین مادر و نوزاد او اهمیت دارد. این پیوند عاطفی یک محیط روانی مناسب برای رشد و نمو کودک فراهم نموده و از بسیاری از ناهنجاری‌های رفتاری و بزهکاری‌ها در آینده پیشگیری می‌کند.

تاثیرات ‌مشاجره ‌والدین بر کودکان

 

مرجان فتحی (روانشناس) با تشریح تأثیر مشاجره والدین جلوی فرزندان گفت: ترس، اضطراب، کاهش اعتماد به نفس، افت تحصیلی، افسردگی، سوء مصرف الکل و مواد مخدر نتیجه مشاجرات والدین بر کودکان و نوجوانان است.
 وی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در پاسخ به پرسش یکی از شهروندان در صدای مشاور سلامت خبرگزاری فارس درباره اینکه دعوا و مشاجره والدین چه تأثیری در سلامت روان کودکان دارد؟ اظهار داشت: درباره تأثیرات مشاجره والدین بر فرزندان باید به گروه سنی آنها توجه کرد.
وی افزود: تأثیر درگیری‌های والدین بر کودکان پیش دبستانی که هنوز بخش شناختی آنها تکامل پیدا نکرده و هیجان آنها بر رفتارشان غلبه دارد با ترس و اضطراب همراه است. فتحی ادامه داد: پیش از آنکه کودکان این سنین بخواهند علت رفتارهای پر مشاجره والدین را بفهمند آنچه نصیب این بچه‌ها می‌شود، ترس و اضطراب است. شب ادراری، ناخن جویدن، اضطراب جدایی دیگر آثار مشاجره والدین بر کودکان پیش دبستانی است.
فتحی اظهار داشت: معمولاً این بچه‌ها از رفتن به مهد کودک امتناع می‌کنند چرا که از وضعیت موجود نگرانند اما نمی‌توانند علت آن را از نظر شناختی توضیح دهند. وی ادامه داد: انگشت مکیدن، رفتاری است که در برخی از این کودکان دیده می‌شود که نتیجه نزاع‌های والدین آنها است.
فتحی گفت: در دوره دبستان، قوه شناختی تا حدودی رشد پیدا می‌کند اما کودک هنوز به مهارت‌های شناختی پیچیده دست پیدا نکرده، در نتیجه از مشاجرات والدینش احساس شرم، خجالت و گناه می‌کند. وی افزود: کودکان چنین می‌پندارند که آنها علت نزاع‌های والدین هستند.
این متخصص بهداشت روانی تصریح کرد: کاهش اعتماد به نفس و افت تحصیلی پیامد مشاجرات والدین بر کودکان دبستانی است. درد و رنج ناشی از مشاجرات والدین بر این بچه‌ها آنقدر زیاد است که آرزو می‌کنند ای کاش به دنیا نمی‌آمدند. باید گفت این کودکان در نهایت به افسردگی مبتلا می‌شوند.
در مورد آثار نزاع‌های پدر و مادر بر نوجوان نیز باید به این نکته اشاره کرد که نوجوان در دوره‌ای به سر می‌برد که پر از آشفتگی است و انتظار می‌رود والدین محیطی حاکی از آرامش و صمیمیت را برای او فراهم کنند.  درگیری والدین بر این گروه سنی نیز با افت تحصیلی و کاهش اعتماد به نفس همراه است.
این روانشناس شخصیت اظهار داشت: مصرف سیگار، مشروبات الکلی و مواد مخدر نتیجه مشاجرات والدین بر نوجوانان است که در نتیجه کاهش اعتماد به نفس در این گروه سنی به وجود می‌آید.
همچنین جذب شدن نوجوانان در گروه‌ها و دوستانی که مشکلات رفتاری دارند یکی دیگر از عواقب نزاع‌های والدین است.مشاجره والدین در حضور فرزندان عواقبی دارد که زیاد قابل جبران نیست.

 

با افراد سالخورده چگونه رفتار کنیم؟!

 

همه ما با بالا رفتن سنمان تغییر می‌کنیم. از نوزادی تا نوجوانی، و در آخر بزرگسالی. گفته می‌شود وقتی افراد بزرگسال پیرتر می‌شوند، کم‌کم به دوران کودکی خود برمی‌گردند و در آخر به اندازه یک نوزاد، ناتوان و نیازمند کمک دیگران می‌شوند. اگر قرار باشد از والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ پیرمان مراقبت کنیم، گاهی کنترل احساساتمان بسیار سخت می‌شود. درست است که آنها بسیار عاقل و دانا هستند اما خیلی‌ وقت‌ها ممکن است لجوج و یک‌دنده شوند.
به همین دلیل، می‌خواهیم راهنمایی‌تان کنیم که در چنین مواقعی بهترین و درست‌ترین رفتار را داشته باشید.

در ادامه ...

 

توضیحات بیشتر / دانلود
 5 توصیه برای رفتار با نوجوانان

 

نه مي توانيد دست هايش را ببنديد و نه مي توانيد پاهايش را به زنجير بکشيد. همه وجودش را شوق پرواز فرا گرفته است. مي خواهد بپرد. اتاق برايش کوچک است، خانه شان کوچک تر، شهرش کوچک تر، اصلا دنيا برايش کوچک است. به هيچ وجه، زير بار محدوديت و کنترل نمي رود. «نوجوان ها»را مي گويم.
معمولا بسياري از نوجوان ها با خانواده هايشان سر سازش ندارند و برخي از والدين هم نمي دانند صحيح ترين واکنش در برابر تغييرات روحيات و اخلاق نوجوانان شان چيست و بايد چه کار کنند؟

براي آشنايي با اين دوره زندگي، به سراغ «عبدالحسين ترابيان» کارشناس و مشاور خانواده رفتيم تا با رايج ترين اشتباهات والدين در رفتار با نوجوانانشان بيشتر آشنا شويم. او درباره اين موضوع معتقد است نوجواني تولدي دوباره است و همه آسيب ها هم در تولدهاست. اگر در زمان تولد اول، مادر کوتاهي کند، فرزند در آينده با يک سري مشکلات جدي و شايد رفع نشدني مواجه مي شود. در اين تولد دوم هم فرزند از کودکي جدا مي شود تا به نوجواني برسد، اگر والدين نوجوان در اين دوره کوتاهي کنند، شايد هيچ گاه نتوانند آن را برطرف کنند.

برای غلبه به این اشتباه ، ۵ توصیه مطرح شده در ادامه مطلب را رعایت کنید :

توضیحات بیشتر / دانلود
تایید ادعای کتاب مردان مریخی و زنان ونوسی

 اسکن‌های جدید تفاوت واقعی در ساختاربندی مغز زنان و مردان برای انجام مسئولیت‌های چندگانه و منفرد را به نمایش می‌گذارند.
دانشمندان دریافتند مغز زنان برای انجام چند مسئولیت ساختاربندی شده و مغزهای مردان، برای انجام یک مسئولیت منفرد پیچیده سیم‌کشی شده است! چه این مسئولیت خواندن یک نقشه و چه پختن غذا باشد.
محققان از مغز 949 زن و مرد جوان در یک تحقیق اسکن گرفتند و با استفاده از تصویربرداری ام آر ای انتشار های‌تک، از ارتباطات موجود بین بخش‌های مختلف مغز آن‌ها نقشه‌برداری کردند.

 

در ادامه بیشتر بخوانید ...

توضیحات بیشتر / دانلود

خانم ها بهتر است تماشاگر حرفه ای ورزش شوند


نتایج مطالعه ای که در انگلستان انجام گرفته نشان می دهد ۶۵درصد از مردان این کشور خود را «تماشاگران حرفه ای» ورزش می دانند اما این آمار در خانم ها زیر ۳۰درصد است. ولی شاید بهتر باشد خانم ها در دیدگاه های خود تغییر ایجاد کنند. دکتر رنه کالایسل، فوق تخصص روان شناسی ورزشی در انگ آلیند می گوید: «طرفدار یک تیم ورزشی بودن یا به اصطلاح یک Fan بودن خوبی های زیادی دارد، این کار ارتباطات جدید ایجاد می کند، دوستی ها را تحکیم می بخشد، به فرد هویت جمعی می دهد و قدرت ابراز احساسات و رفتار جمعی را بیشتر می کند همه این ها در روان شناسی حسن محسوب می شوند.» دکتر دانیل وان، فوق تخصص روان پزشکی و مدیر مرکز مطالعات روان پزشکی پورتلند که برای ۲۰ سال در گروه تحقیقاتی «روان شناسی طرفداران ورزش» فعالیت کرده است در این مورد می گوید: «طرفداران یک تیم خود را مثل یک خانواده می دانند و هر عضو احساس می کند دیگران از او حمایت می کنند. در واقع عضوی از جامعه طرفداران یک تیم بودن ارتباطات را تقویت می کند.»


 اما حواس تان باشد که تنها فوائد طرفدار استقلال یا پرسپولیس بودن همین تامین سلامت روحی و روانی نیست. در این مطلب می توانید ۵فایده مهم فوتبالی بودن را بخوانید.

توضیحات بیشتر / دانلود

لجبازی کودک

پست شماره 85

لجبازی بیشتر در فرزندان اول شایع تر است، این مهم به این دلیل است که مادر می‌خواهد فرزندش را در بهترین شرایط ممکن تربیت کند و کنترل بیشتری بر رفتارهای وی داشته باشد که در نتیجه موجب بروز لجبازی در کودک می‌شود.
به منظور کاهش لجبازی فرزندان
، والدین از بکن و نکن های بی مورد در حضور فرزندان بپرهیزند چرا که
وسواس مادر و بکن نکن های شدید به بروز مشکلات عصبی و پرخاشگری کودک می‌شود.
والدین هنگان بروز رفتار با فرزندان باید با همدیگر هماهنگ باشند، همچنین سعی کنند نظارت ها را در محیط داخل منزل بر روی کودک کاهش دهند و به کودک خود آزادی عمل بیشتری بدهند.

والدین هنگام دعوای بین فرزندان اعتماد به نفس خود را حفظ کرده و به هیچ عنوان وارد درگیری بین کودکان نشوند و حتی از فرزندان طرفداری نکنند چرا که این مهم موجب احساس برتری طلبی والدین بین فرزندان خواهدشد.
والدین هنگام انجام رفتار سازنده و خوب فرزندان نیز فرزند را تشویق کنند و با آموزش رفتار سازنده و منطقی سعی کنند جهت کاهش رفتارهای بد از سوی فرزندان برآیند.

منبع : farsnews.com

تبیان: مهارت های کلامی در میان کودکان بسیار متفاوت است، برخی کودکان دیرتر از بقیه صحبت کردن و یادگیری لغات را آغاز می کنند و پسرها اغلب دیرتر از دخترها مهارت های کلامی را کسب می کنند. در سن یک سالگی بیش تر کودکان می توانند جملات ساده را درک کرده و چند کلمه منفرد را نیز به زبان آورند.

 

در دو سالگی دستورات ساده ای مانند «عروسک را به من بده» درک می شوند و در سه سالگی بیش تر کودکان قادرند جملات ساده را به کار برند. اگرچه تلفظ کودک در سه سالگی کاملا واضح می شود ولی برخی صداها مانند «ژ» و «ث» ممکن است تا ۷ سالگی هم به خوبی تلفظ نشوند.

 

سیر تکامل طبیعی صحبت کردن در کودکان عبارت است از بیان نخستین کلمه معنادار مانند «مامان» در ۱۲ ماهگی، بیان جملات سه کلمه ای ساده (شامل فاعل، فعل و مفعول) در دو سالگی و دانستن نام کامل خود و بیان کلمه من در ۳۰ ماهگی. تاخیر در آغاز صحبت کردن، واضح نبودن کلمات ادا شده، نقص در تلفظ یا لکنت زبان و مشکلات شنوایی از جمله مواردی است که می تواند روی تکلم کودک تاثیر گذارد و اگر به هنگام درمان نشوند می توانند علاوه بر مشکلات تکلم، موجب مشکلات رفتاری و تحصیلی در کودک شوند.

توضیحات بیشتر / دانلود

1 - برخوردی کاملا آرام ، صمیمی و عادی با او داشته باشید .
2 - با صبر و حوصله به صحبت های او گوش کنید .
3 - هرگز از نحوه صحبت کردن او تقلید نکنید .
4 - مراقب باشید تا او با بینی هوا را وارد ریه و از دهان خارج نکند (تمرینات تنفسی مناسب) .
5 - به او آموزش دهید که شمرده و آرام صحبت کند و مراقب وضعیت تنفسی خود باشد .
6 - از او بخواهید که با آرامش کامل در مقابل آینه با خودش یا شما صحبت کند .
7 - برای اصلاح تکلم فرد لکنتی از کلمات و جملات ساده شروع کنید و پس از آن بر میزان دشواری آن بیفزایید .

توضیحات بیشتر / دانلود

یک روانشناس برخنداندن روزانه حداقل ۱۰ دقیقه کودک برای پرورش خلاقیت تاکید کرد. ریشه شکل‎گیری خلاقیت، در تربیت فرزند است و تربیت فرزند سخت‏‎ترین کار است. کودکان اگر عزت نفس داشته باشند خلاقیت دارند و یکی از راه‎های افزایش عزت نفس وقت گذاشتن برای کودک است. به‌عنوان مثال برای پرورش گل‎های یک باغچه باید به آن رسیدگی کرد و وقت گذاشت.
 بازی با کودک، کتاب خواندن برای او و نوازش آن از روش‎های پرورش عزت نفس و خلاقیت کودک است. اولیاء باید یاد بگیرند که به حرف‎های کودک گوش دهند البته باید توجه کنند که ادای گوش دادن را درنیاورند بلکه با احترام قائل شدن به او تمام حرف‎های او را به دقت گوش کنند و حتی اگر نیاز باشد کار خود را تعطیل نمایند.

این روانشناس افزود: کودک تا ۷ سالگی محتاج به کمک است و نمی‎تواند کارهای ریز را به خوبی انجام دهد، پس اگر در این دوران کودک نتوانست کارهایش را به خوبی انجام دهد و به‌عنوان مثال غذای خود را زمین ریخت او را زیر سوال نبرید زیرا این عمل تلقینی برای کودک است که نمی‎تواند کارهای خود را انجام دهد. وی خاطرنشان کرد:

توضیحات بیشتر / دانلود
  • تاریخ ارسال : پنجشنبه 23 خرداد 1392
  • موضوعات : دانستنی , خانواده ,
  • بازدید : 1106 مشاهده

خروپف کردن به علت ارتعاش کام نرم (بخش نرم سقف دهان)، هنگامی که ریه ها در مقابل مجاری هوایی مسدود می‌شود و هوا را به درون می‌کشد، به وجود می‌آید.

این وضعیت معمولاً هنگامی رخ می‌دهد که عضلاتی که راههای هوایی را باز نگه می‌دارند هنگام خواب بیش از حد شل شوند یا هنگامی که بافتهای اضافی در این قسمت وجود داشته باشد.

1. وضعیت خواب خود را تغییر دهید دراز کشیدن بر روی پشت، (طاق بازخوابیدن)، پایه زبان شما و فرو افتادن کام نرم در پشت دیوار گلویتان باعث ارتعاش صدا در هنگام خواب می شود. خوابیدن به یک طرف از بدن خود ممکن است به جلوگیری از این امر کمک کند. دکتر اسلاتر گفت: یک بالش بدن (بالش قدی که تمام بدن شما را محافظت کند) فراهم کنید و ثابت بودن را آسان کنید.

توضیحات بیشتر / دانلود

 طبق بررسی های پیاژه نظریه پرداز رشد ذهنی در کودکان سالم زبان مادری اولین عامل تعیین کننده فرآیند یادگیری در دوره های بعدی می باشد.آزمایشی که پیاژه برای نشان دادن آسیب های هنجاری واجتماعی آموزش به زبان غیر مادری ترتیب داد.

پیاژه با قرار دادن یک کودک 5 سالة نرمال در جمع کودکان کر ولال دریافت که توان گفتار کودک سالم در عرض یک سال تا80% کاهش یافت ! در آزمایشی دیگر یک کودک سالم در میان کودکانی که به زبانی دیگر تکلم می نمودند قرار داده شده،نتیجه همان بود! این کودک توان گفتاری خویش را کاملاً از دست داد! این ضایعه نه تنها در مورد توان گفتاری وی بلکه در مورد ماهیت اجتماعی و عقلانی کودک نیز ضایعاتی به بار آورد.بدنبال چنین مباحث و مسائلی سلوبین (1976) رسماً از طریق یونسکو اعلان نمود که علم روان ـ زبان شناختی به جهت تقویت ماهیت رشد و تکامل انسان ها باید بعنوان علمی رسمی پذیرفته و مورد اجرا گردد. در نظریة وی کودکان تا زمانی که آمادگی کامل رانیافته اند نباید از زبان مادری خویش دور شوند و آموزش به زبان غیر مادری برای کودکان زیانهای هنجاری و اجتماعی به بار خواهد آورد و نحوة آموزش را باید که فرهنگ محیط تعیین نماید و هر تصمیم که در خارج از محیط کودک گرفته شود به زیان کودک و نهایتاً به زیان جامعه ای است که کودک در آن رشد می یابد و مجبور به زندگی کردن است.

اگر شما فرزندی دارید و مایل به آموزش زبانهای غیر از زبان مادری به او را دارید ابتدا و بادرصد بالایی از تسلط فرزندتان به زبان مادریش مطمئن شوید.

اما تعریف شما از زبان مادری با تعریف روانشناسی متفاوت می باشد.طبق تعریف روانشناسی زبان مادری کودک آن زبانی است که مادر به هنگام حاملگی به آن زبان صحبت می کند چونکه در زمان حاملگی کودک به صدای مادر نزدیکی دارد و هجاها و حروف آن زبان را بیشتر دریافت می کند.پس اگر بعد از تولد کودک اقدام به صحبت کردن با او با زبانی دیگر کنید کودک خودتان را از یادگیری آسان محروم کرده اید.